Jednodruhové korenie

Čierne korenie mleté

Váha: 50.00 g.
Cena: 1.50 €

Čierne korenie mleté

Naše najbežnejšie korenie. Málokto však vie, že jeho hlavná zložka piperín má schopnosť výrazne zvyšovať vstrebávanie a biologické využitie viacerých živín z potravy a tiež zvyšovať využitie niektorých výživových doplnkov.


Množstvo:



Citrónová kôra mletá

Váha: 20.00 g.
Cena: 1.20 €

Citrónová kôra mletá

Pochádza z citrónov pestovaných bez chemických postrekov. Je neodmyslyteľnou súčasťou mnohých zákuskov, koláčov a iných dezertov ale je vhodná aj na ryby, do dresingov a marinád.


Množstvo:



Citrónová tráva rezaná

Váha: 10.00 g.
Cena: 1.10 €

Citrónová tráva rezaná "Citronela"

Spodné časti výhonkov sa pridávajú do zeleninových šalátov, alebo sú súčasťou rôznych polievok, omáčok a pokrmov z mäsa, hydiny či rýb. Môžte si z nej pripraviť lahodný a osviežujúci čaj alebo ostatné čaje dochutiť.


Množstvo:



Estragon

Váha: 25.00 g.
Cena: 2.00 €

Estragon

Botanický názov Palina dračia. Je zložkou šalátového korenia s osobitnou chuťou a nakladacích zmesí. Podobne ako petržlen, je výborná na ochutenie polievok, hydiny, rybacích a divinových pokrmov, pečenej baraniny a jahňaciny, prívarkov zo zelenej fazuľky, hrášku a zemiakov.


Množstvo:



Fenikel celý

Váha: 25.00 g.
Cena: 0.80 €

Fenikel celý

Je to veľmi obľúbené korenie hlavne vo francúzskej a talianskej kuchyni. Má sladkú chuť podobnú anízu. Preto sa používa na dochutenie chleba, cukroviniek a sladkého pečiva. Ďalej sa využíva na ochutenie rybacích polievok, tvarohových a syrových jedál, omáčok, bylinkového masla a šalátov. Taktiež je obľúbený pri zaváraní zeleniny, najmä cvikly a uhoriek a pri výrobe likérov.


Množstvo:



Fenikel mletý

Váha: 25.00 g.
Cena: 0.80 €

Fenikel mletý

Je to veľmi obľúbené korenie hlavne vo francúzskej a talianskej kuchyni. Má sladkú chuť podobnú anízu. Preto sa používa na dochutenie chleba, cukroviniek a sladkého pečiva. Ďalej sa využíva na ochutenie rybacích polievok, tvarohových a syrových jedál, omáčok, bylinkového masla a šalátov. Taktiež je obľúbený pri zaváraní zeleniny, najmä cvikly a uhoriek a pri výrobe likérov.


Množstvo:



Horčica čierna celá

Váha: 50.00 g.
Cena: 1.10 €

Horčica čierna celá

Má silnejšiu chuť ako žltá horčica. Používa sa hlavne v indickej kuchyni ale aj na zaváranie a naklíčenie.


Množstvo:



Horčica žltá celá

Váha: 100.00 g.
Cena: 1.10 €

Horčica žltá celá

Používa sa pri nakladaní húb a zeleniny, ale aj na marinády a na prípravu veľmi zdravých klíčkov.


Množstvo:



Horčica žltá mletá

Váha: 100.00 g.
Cena: 1.30 €

Horčica žltá mletá

Horčicový prášok sa používa pri príprave hovädzieho a bravčového mäsa, rozličných druhov diviny a pri príprave studených a teplých štiav.


Množstvo:



Kardamom celý

Váha: 10.00 g.
Cena: 1.50 €

Kardamom celý

Kardamom má vynikajúcu arómu. Pridáva sa do čaju a kávy, používa sa do pečiva, perníkov, koláčov, sušienok, vôbec sladkých dezertov, ale aj pri výrobe likérov, i do zeleninových jedál, strukovín, ryže, niektorých polievok a omáčok. Osvedčí sa pri príprave sladkých jedál a zákuskov, a to zvlášť v spojitosti s mliekom. Nájdeme ho hlavne v pokrmoch indickej a arabskej kuchyni. Kardamón má priaznivé účinky na zažívanie, pôsobí proti prekysleniu žalúdka a kašľu.


Množstvo: