Budeme potrebovať:

  • 300g kuracieho mäsa,
  • 200ml bieleho smotanového jogurtu,
  • 2 strúčiky cesnaku,
  • 3 lyžice citrónovej šťavy,
  • 2 lyžičky korenia Gyros červený alebo Gyros zelený,
  • 50ml olivového oleja,
  • 1 lyžičku korenia Zaziki,
  • 1/2 šalátovej uhorky,
  • zelenina na oblohu (paradajka, kapusta, červená cibuľa atď.)
  • soľ.

Postup:
Mäso nakrájame na rezance a naložíme do marinády z olivového oleja, 1 pretlačeného strúčika cesnaku a korenia Gyros červený alebo zelený. Necháme odležať 3 hodiny. Zatiaľ si pripravíme omáčku zaziki (alebo tzatziki). Uhorku postrúhame nadrobno, pridáme biely jogurt, 1 pretlačený strúčik cesnaku, korenie Zaziki, 2 lyžice olivového oleja a citrónovú šťavu. Všetko dobre premiešame. Mäso opečieme na oleji do zlata. Podávame s hranolkami alebo opekanými zemiakmi poliate omáčkou zaziki a ozdobené zeleninou.