Zmes koreňovej zeleniny a byliniek do polievok a zapekaných jedál. Korenie je bez soli.
Zloženie: mrkva, petržlen - koreň aj vňať, pažitka, ligurček, majoránka...
Aromatická zmes ktorá má pôvod na Kaukaze, hlavne v Arménsku a Gruzínsku. Používa sa na marinovanie všetkých druhov mäsa, na omelety, do mletého a duseného mäsa, do šalátov, strukovín a polievok.
Zloženie: petržlen, bazalka, koriander, majoránka, kôpor, paprika, saturejka, zeler, senovka, mäta,..
Indická zmes používaná na dochutenie čierneho čaju. Vyskúšajte náš recept.
Postup: Do 1L vriacej vody pridáme dátá zmes a čierny čaj, minútu povaríme a pridáme 0,5L mlieka, opäť privedieme do varu, scedíme a podľa chuti osladíme.
Zloženie: kardamom, zázvor, škorica, klinček, biele korenie...
Zmes na grilovanie a pečenie bez pridaného glutamanu a soli vhodná aj pre tých najmenších.
Zloženie: cibuľa, cesnak, kurkuma, paprika, rasca, rozmarín, koriander, bazalka, tymián, šalvia...
Neobsahuje glutaman sodný ani lepok. Vhodná nielen do polievok ale aj do ryže alebo šalátov.Vhodná aj pre najmenšie deti.
Zloženie:zmes koreňovej zeleniny (mrkva, petržlen, zeler, paštrnák), cibuľa, kurkuma, zelerová vňať, pažítka...
Jemne pikantná zmes bez soli vhodná na akékoľvek mäso ale hlavne zeleninové jedla.Je tak isto vynikajúca ako korenie do ryže.
Zloženie: cesnak, kurkuma, rímska rasca, zázvor, oregano, tymian, rozmarín, bazalka, čierne korenie, klinčeky...