Nasi goreng

Nasi goreng

Budeme potrebovať:

  • 500 g dlhozrnnej ryže,
  • 300 g kuracích pŕs pokrájaných na kocky,
  • 1 cibuľu,
  • 4 strúčiky cesnaku,
  • 4 vajcia,
  • olej,
  • korenie Nasi Goreng,
  • sójovú omáčku.

Postup:
Uvaríme dlhozrnnú ryžu až pokiaľ nezmäkkne a necháme vychladnúť a odstáť. Mäso premiešame s korením Nasi Goreng, napicháme na ihlu a usmažíme na oleji. Vo woku rozpálime olej, osmažíme nadrobno posekanú cibuľu a cesnak a pridáme odstatú a vychladenú ryžu (nepridávajte teplú alebo čerstvo uvarenú ryžu). Pridáme korenie Nasi Goreng, a sójovú omáčku podľa chuti.Pražíme do zlatista za stáleho miešania. Podávame ihly mäsa s kôpkou ryže na ktorú položíme volské oko, k tomu kyslú uhorku alebo kapustový šalát.
V indonézskych reštauráciách sa jedlo Nasi goreng podáva aj s bielymi krevetkovými lupienkami "krupuk", ktoré môžu slúžiť aj ako naberačka na ryžu.