Grilovaný hermelín

Grilovaný hermelín

Budeme potrebovať:

  • Tento recept je pre 4 osoby, teda 4ks syra.
  • Hermelín, prípadne iný syr s bielou plesňou na povrchu
  • 1 – 2 lyžičky korenia Grilovaný hermelín
  • 1dl oleja
  • alobal

Postup:
Olej zmiešame s korením Grilovaný hermelín a vo vzniknutej zmesi obalíme syry, aj po obvode. Dôkladne zabalíme každý syr osobitne do alobalu a necháme aspoň hodinu odležať. Potom položíme zabalené syry na rozpálený gril a grilujeme 5 až 10 minút z každej strany. Je možná aj príprava v rúre. Obraciame opatrne, aby sme nepoškodili alobal. Ugrilovaný syr rozbalíme a opatrne preložíme na tanier. Podávame so zeleninovým šalátom a varenými zemiakmi alebo pečivom.